KLIK HIER voor een afspraak of bel 06-14871260 Noordstraat 47 | 4328 AK | Burgh-Haamstede

Ik, Llewellyn de Jonge, ben geboren en getogen in Noordwelle te Schouwen-Duiveland. In 2003 ben ik afgestudeerd als Bewegingstechnoloog aan de Haagse Hogeschool en heb vervolgens drie jaar gewerkt als adviseur revalidatiehulpmiddelen. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda en meteen gaan werken als waarnemer in diverse fysiotherapiepraktijken. Eind 2008 ben ik weer teruggekeerd naar mijn geboortegrond en gaan wonen in Burgh-Haamstede. Van 2008 tot juni 2016 heb ik gewerkt in twee fysiotherapiepraktijken op de kop van Schouwen-Duiveland. 1 juni 2016 ben ik, met tien jaar ervaring als fysiotherapeut, de uitdaging aangegaan om onder mijn eigen naam te beginnen. Toen is Fysiotherapie de Jonge ontstaan.

Ik sta in het kwaliteitsregister (CKR) en ben geregistreerd bij het BIG onder nummer 09065720704. Ik vind het belangrijk en heel interessant om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de fysiotherapie. Dit doe ik door het volgen van cursussen, wat mijn vak erg boeiend maakt. Ik heb ervaring met allerlei klachten, daarnaast heb ik extra kennis over vaatlijden, artrose, reuma, diabetes, botontkalking, de ouder wordende mens, medical taping en nieuwe knieën en heupen. Ik behandel zowel op de praktijk, in een zorginstelling als aan huis.
Ik heb de beschikking over een behandelkamer en over een oefenruimte met diverse oefenapparatuur/ materiaal.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van oedeem. Een oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Dit kan in het hele lichaam voorkomen. Het vasthouden van veel vocht kan zorgen voor een gespannen, zwaar of zelfs pijnlijk gevoel. Zo kan oedeem leiden tot bewegingsbeperkingen, pijnlijke lichaamsdelen door spanningstoename, verslechterde functie van spieren en gewrichten, huidproblemen of vergroot het de kans op een infectie.

Er zijn verschillende vormen van oedeem. Een van de vormen van oedeem is lymfoedeem. Lymfoedeem kan aangeboren zijn of ontstaan als gevolg van een andere aandoening. Een ander veel voorkomende vorm van vochtophoping is veneus oedeem, wat meestal veroorzaakt wordt door zwakte van de vaatwand. Lipoedeem, een vet- en vochtophoping, is ook een vorm van oedeem. Vaak zie je ook een combinatie van verschillende soorten oedeem.

Afhankelijk van de klacht en de oorzaak van het oedeem wordt er voor bepaalde behandelmethoden gekozen. Een aantal behandelmethoden zijn: manuele lymfedrainage, oedeem- en fibrosegrepen, oefeningen, voorlichting & advies en ambulante compressietherapie. Door de vochtafvoer vermindert de pijn, neemt oedeem af en geneest bijvoorbeeld ook een wond sneller. Belangrijk hierbij is dat u zelf ook leert zo goed mogelijk ermee om te gaan, waardoor het minder effect heeft op uw dagelijkse leven.