Llewellyn de Jonge
Ik, Llewellyn de Jonge, ben geboren en getogen in Noordwelle te Schouwen-Duiveland. In 2003 ben ik afgestudeerd als Bewegingstechnoloog aan de Haagse Hogeschool en heb vervolgens drie jaar gewerkt als adviseur revalidatiehulpmiddelen. In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda en meteen gaan werken als waarnemer in diverse fysiotherapiepraktijken. Eind 2008 ben ik weer teruggekeerd naar mijn geboortegrond en gaan wonen in Burgh-Haamstede. Van 2008 tot juni 2016 heb ik gewerkt in twee fysiotherapiepraktijken op de kop van Schouwen-Duiveland. 1 juni 2016 ben ik, met tien jaar ervaring als fysiotherapeut, de uitdaging aangegaan om onder mijn eigen naam te beginnen. Toen is Fysiotherapie de Jonge ontstaan.
Ik sta in het kwaliteitsregister (CKR) en ben geregistreerd bij het BIG onder nummer 09065720704. Ik vind het belangrijk en heel interessant om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de fysiotherapie. Dit doe ik door het volgen van cursussen, wat mijn vak erg boeiend maakt. Ik heb ervaring met allerlei klachten, daarnaast heb ik extra kennis over vaatlijden, artrose, reuma, diabetes, botontkalking, de ouder wordende mens, medical taping en nieuwe knieën en heupen. Ik behandel zowel op de praktijk, in een zorginstelling als aan huis.
Ik heb de beschikking over een behandelkamer en over een oefenruimte met diverse oefenapparatuur/ materiaal.
Oedeemtherapie
Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van oedeem. Een oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Dit kan in het hele lichaam voorkomen. Het vasthouden van veel vocht kan zorgen voor een gespannen, zwaar of zelfs pijnlijk gevoel. Zo kan oedeem leiden tot bewegingsbeperkingen, pijnlijke lichaamsdelen door spanningstoename, verslechterde functie van spieren en gewrichten, huidproblemen of vergroot het de kans op een infectie.
Er zijn verschillende vormen van oedeem. Een van de vormen van oedeem is lymfoedeem. Lymfoedeem kan aangeboren zijn of ontstaan als gevolg van een andere aandoening. Een ander veel voorkomende vorm van vochtophoping is veneus oedeem, wat meestal veroorzaakt wordt door zwakte van de vaatwand. Lipoedeem, een vet- en vochtophoping, is ook een vorm van oedeem. Vaak zie je ook een combinatie van verschillende soorten oedeem.
Afhankelijk van de klacht en de oorzaak van het oedeem wordt er voor bepaalde behandelmethoden gekozen. Een aantal behandelmethoden zijn: manuele lymfedrainage, oedeem- en fibrosegrepen, oefeningen, voorlichting & advies en ambulante compressietherapie. Door de vochtafvoer vermindert de pijn, neemt oedeem af en geneest bijvoorbeeld ook een wond sneller. Belangrijk hierbij is dat u zelf ook leert zo goed mogelijk ermee om te gaan, waardoor het minder effect heeft op uw dagelijkse leven.
Stephanie Boot
Mijn naam is Stephanie Boot en ik ben vanaf 2015 algemeen fysiotherapeut. Ik ben in juli 2019 afgestudeerd voor de Master Sportfysiotherapie in Rotterdam. Voor het behalen van mijn bachelor heb ik de CIOS opleiding in Goes gevolgd. Ik heb daarbij mijn diploma tot MBO sport- en beweging coördinator niveau 4, met de profielen Fitnessinstructeur, A, B en C inclusief Personal Training, sportmassage en Aerobicsinstructeur behaald. Naast mijn huidige diploma’s heb ik de cursus medical taping concept (elastische sporttape) gevolgd.
Direct na het behalen van mijn fysiotherapie diploma ben ik gestart met werken in een eerstelijnspraktijk op Schouwen-Duiveland. Ik heb daar veel gewerkt met sporters, vooral met klachten aan de benen (zoals bijvoorbeeld na een voorste kruisband reconstructie), maar ook met de volwassen/oudere patiënt met diverse gezondheidsproblematieken waar ik als algemeen fysiotherapeut mijn expertise vooral toepaste. Begin 2020 heb ik een switch gemaakt om ervaring op te doen als fysiotherapeut in het ziekenhuis. Ik heb vooral gewerkt met patiënten die te maken hadden met orthopedische klachten zoals bijvoorbeeld patiënten die na een val een breuk hadden en daarvoor moesten revalideren, patiënten die geopereerd waren aan een nieuwe knie of heup, maar ook patiënten met hart- en longklachten. Zo heb ik o.a. tijdens de Covid’19 pandemie veel patiënten gezien die besmet waren met het Covid’19 virus. Het bieden van fysiotherapeutische zorg in het ziekenhuis is vooral acuut, maar omdat mijn hart toch meer bij de langdurigere revalidatie ligt ben ik vanaf juli 2021 ZZP’er geworden en zelfstandig werkzaam bij onder andere Fysiotherapie de Jonge. Ik sta geregistreerd bij het BIG onder nummer 79920294104.
Ik heb verder de cursus voor dry needling gevolgd en ben gecertificeerd voor het behandelen van de extremiteiten (schouder, arm, heup en been). Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren (triggerpoints) aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in de spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Indien u nog meer vragen heeft neemt u dan contact op met de praktijk voor verdere informatie.
Ik vind het belangrijk patiënten op een gestructureerde wijze te begeleiden bij het weer kunnen hervatten van het algemeen dagelijkse leven en sport specifieke activiteiten. Ik denk graag in oplossingen in plaats van problemen en stel samen in overleg met de patiënt realistische doelen. Ik hou van werken op een creatieve wijze, want dit maakt de behandeling uitdagend.
Naast werken als sportfysiotherapeut hou ik ervan om een rondje op het eiland op mijn racefiets of motor te doen en houd ik mij in mijn vrije tijd veel bezig met het produceren van elektronische muziek.